Microsoft ontkent inbreuk privacyregels

Microsoft ontkent dat het bedrijf onderwerp van onderzoek is door de Europese Unie over vermeende schendingen van de Europese privacywetgeving.

Vorige maand maakte de EU bekend dat het van plan is het online gebruikerssysteem van Microsoft, .Net Passport, nader onder de loep te leggen. Volgens de Europese Unie zou er vanwege het verzamelen van persoonlijke gegevens via Passport wellicht sprake zijn van inbreuk op de privacy van Europese burgers.
 
Microsoft-jurist Peter Fleischer noemde de beschuldigingen ongegrond. "Tot dusverre heeft noch de Europese Commissie noch een overheid van de Europese lidstaten kritische vragen gesteld over Passport. Er is daarnaast ook geen enkele juridische actie ondernomen." Volgens Fleischer berusten de speculaties over eventuele boetes dan ook nergens op. Passport voldoet volgens de Microsoft-jurist in zijn huidige vorm aan de geldende Europese privacyregels.
 
In een reactie verklaarde een functionaris van de EU dat het onderzoek naar Passport zich nog in een zeer vroeg stadium bevindt. Eigenlijk gaat het nog uitsluitend om het verzamelen van de benodigde gegevens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.