Nieuwe mobiele standaard steeds dichterbij

Inmiddels hebben zich tweehonderd bedrijven aangesloten bij de alliantie die moet zorgen voor een wereldwijde standaard voor mobiele telefoons en handhelds.

De nieuwe Open Mobile Alliance moet het Wap Forum vervangen, waarvan het Wireless Application Protocol (Wap) tot dusverre het meest wijd verspreide platform was voor internetbrowsers op mobiele telefoons. Het Wap-protocol heeft echter niet gebracht wat de industrie en de gebruikers ervan hadden verwacht.
 
Tot de leden van de Open Mobile Alliance behoren onder andere Nokia, Vodafone, Motorola, NTT DoCoMo en Microsoft.
 
Tot dusverre ontbreekt in het rijtje van toonaangevende spelers binnen het nieuwe mobiele monsterverbond, echter een aansprekende naam: Palm, waarvan het populaire Palm OS besturingssysteem inmiddels in de meer dan de helft van de handhelds is terug te vinden.
 
De Open Mobile Alliance is van plan met een aantal minimum specificaties te komen voor willekeurig welke draadloze applicatie of platform. Uiteindelijk wil de alliantie maximale compatibiliteit en interoperabiliteit mogelijk maken tussen uiteenlopende mobiele apparaten, ongeacht op welke software deze draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.