Positievere cijfers over herstel pc-verkopen

Het herstel van de wereldwijde pc-verkoop zet sneller door dan aanvankelijk was verwacht.

Dit concludeert The Wall Street Journal op basis van cijfers van zowel IDC als Gartner Dataquest. De verwachting is dat marktresearcher IDC zijn groeiprognose voor de wereldwijde pc-markt voor dit jaar zal opschroeven naar 4,7 procent, de tweede verhoging sinds vorig jaar december. Eerder ging IDC nog uit van een schamele groei van 1,8 procent, maar deze werd in maart al opgeschroefd naar 3 procent.
 
Ook Gartner is aanzienlijk positiever gestemd over de vooruitzichten voor de wereldwijde markt voor personal computers. Het it-marktonderzoeksbureau gaat voor dit jaar uit van een groei van 5,4 procent. Eerder lagen de prognoses ruim een procent lager.
 
De researchers rekenen de komende maanden op een voorzichtig herstel van de pc-markt, waarna de groei verder zal doorzetten. Die groei is dan onder meer te danken aan sterker algemeen economisch herstel en een toenemend vertrouwen onder zowel consumenten als zakelijke klanten. Bovendien is een steeds groter deel van het bestaande pc-park aan vervanging toe. Tot dusverre werd die vervaging op de lange baan geschoven, maar volgens IDC overwegen steeds meer gebruikers op korte termijn de aanschaf van nieuwe pc's. Voor volgend jaar rekent IDC erop dat de pc-verkoop wereldwijd met 11,1 procent zal groeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.