Fujitsu en Toshiba samen in lsi-chips

Fujitsu en Toshiba bundelen hun krachten op het terrein van de ontwikkeling en productie van computerchips.

De alliantie gaat zich volgens The Wall Street Journal vooral richten op de productie van systeem lsi's (large scale integrated circuits) en is een bijna logisch gevolg van de steeds benarder wordende positie waarin de Japanse chipindustrie zich bevindt door de wereldwijde terugval in de vraag naar processoren. Zo moest Fujitsu over het fiscaal jaar 2001 een verlies van drie miljard dollar incasseren en bleef Toshiba steken op een verlies van meer dan twee miljard dollar. Sindsdien hebben beide bedrijven duizenden banen geschrapt om uit de rode cijfers te komen.
 
In maart werd al bekend dat Hitachi en Mitsubishi een joint venture starten op het terrein van lsi's, die vooral in mobiele telefoons en in digitale apparatuur worden gebruikt. Bovendien hebben Toshiba en Fujitsu eerder aangekondigd samen te gaan werken met Nec, Hitachi en Mitsubshi op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe generatie halfgeleidertechnologieën.
 
Alhoewel Japan ongeveer twintig jaar geleden nog een grote voorsprong had in de ontwikkeling en productie van low end geheugenchips, is het deze positie inmiddels kwijtgeraakt aan andere producenten in Azië, met name in Taiwan en Zuid-Korea, waar Samsung een marktleiderspositie heeft opgebouwd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.