Seagull scoort beter in tweede helft 2002

Automatiseerder Seagull leed over fiscaal 2002 een nettoverlies van 8,5 miljoen dollar, exclusief een herstructureringslast van 1,8 miljoen dollar.

De omzet van de specialist in legacy-software bedroeg 27,7 miljoen dollar. De resultaten werden eenmalig gemeten over een periode van dertien maanden, omdat Seagull de einddatum van zijn jaarlijkse boekperiode wijzigt van 30 maart naar 30 april. Kijkend naar de twaalfmaandelijkse periode, zou Seagulls omzet zijn uitgekomen op 25,7 miljoen dollar, vergeleken met 39,3 miljoen dollar over fiscaal 2001.
 
Over de tweede helft van het boekjaar wist Seagull eenbreak even resultaat te behalen. Maar daar stond een verlies van 8,6 miljoen dollar (exclusief herstructureringslasten) over de eerste zes maanden tegenover. Vanwege de doorgevoerde herstructureringen werden de kosten met meer dan 30 procent teruggebracht. Bovendien groeide de omzet gedurende de tweede helft van het boekjaar met 15 procent.
 
Tijdens het afgelopen fiscale jaar wist Seagull zijn klantenkring uit te breiden met tweehonderd nieuwe accounts. Daarnaast nam het bedrijf mainframe-emulatie-specialist Renex over, die inmiddels bijdraagt aan de winst en lanceerde het LegaSuite, Seagulls eerste geïntegreerde softwareplatform voor het ontwikkelen van legacy-applicaties binnen strategische, service-georiënteerde archtecturen.
 
Seagull blijft zich in zijn bedrijfsbeleid concentreren op een verdere beheersing van de kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.