Sycamore Networks snijdt in medewerkerskorps

De leverancier van optische telecomapparatuur Sycamore Networks schrapt 235 banen om zo de negatieve ontwikkelingen binnen de telecommarkt op te kunnen vangen.

De Amerikaanse telecomleverancier wil zich volledig gaan focussen op de markt voor optische schakelaars. Een en ander betekent dat Sycamore zich langzaam maar zeker terugtrekt uit de stand alone telecomtransportsystemen. Het bedrijf brengt hiervoor de producten SN 8000 en SN 10000 op de markt.
 
Om de sanering te kunnen financieren neemt Sycamore over het huidige fiscaal vierde kwartaal een last van tussen de 45 en 55 miljoen dollar. Volgens de eerste voorspellingen zal Sycamore over het huidige kwartaal een verlies draaien van 19,5 tot 26 miljoen dollar. De omzet zal naar verwachting uitkomen op een bedrag tussen de vijf en tien miljoen dollar. Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies van Sycamore 29 miljoen dollar op een omzet van 50,9 miljoen dollar.
 
Sycamore hoopt door de sanering vijftien tot achttien miljoen dollar per kwartaal te besparen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.