'Rambus misleidde standaardisatie-orgaan'

De FTC beschuldigt chipontwerper Rambus ervan de Jedec-standaardisatieorganisatie om de tuin te hebben geleid bij het bepalen van de standaarden voor Sdram's.

Volgens de Federal Trade Commission nam Rambus gedurende vier jaar deel aan de vaststelling van de synchrone dram-standaarden door de Jedec, terwijl het tegelijkertijd bezig was met de totstandbrenging van eigen patenten op delen van dezelfde technologie. Deze wetenschap heeft Rambus volgens de FTC nooit gedeeld met de andere leden van de Jedec. Rambus heeft voor zijn gepatenteerde technologie inmiddels royalties ter waarde van één miljard dollar ontvangen, aldus de FTC, die de chipontwerper ervan beschuldigt via deze weg de kosten voor de consument en voor andere producenten te hebben opgeschroefd.
 
Volgens de FTC heeft Rambus door het bewust achterhouden van de cruciale informatie, het standaardisatie-orgaan Jedec opzettelijk misleid. Bovendien heeft Rambus zich volgens de FTC schuldig gemaakt aan het vernietigen van cruciale documenten.
 
In een reactie verklaarde Rambus dat het 'in volledige overeenstemming' met de regels van de Jedec heeft gehandeld. Over de betreffende periode - tussen 1992 en 1995 - was er volgens de chipontwerper geen sprake van niet gemelde patenten. Rambus zegt er vertrouwen in te hebben dat de FTC-zaak zal uitwijzen dat 'onze acties volledig in overeenstemming waren met de wet'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.