Elf liefhebbers voor .org-domeinen

De Icann heeft van elf bedrijven bericht gekregen dat zij Verisign willen opvolgen als registry-beheerder van het .org-internetdomein.

De 'licentie' van Verisign loopt eind dit jaar af en de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) is op zoek naar een stabiele opvolger voor het beheer van de ongeveer 2,7 miljoen internetdomeinnamen die eindigen op .org. Van de elf gegadigden komen er zes uit de Verenigde Staten - waaronder Verisigns belangrijkste concurrent Register.com - twee uit het Verenigd Koninkrijk, twee uit Zwitserland en één uit België. Het beheer van de .org-registry levert jaarlijks ongeveer zes dollar per geregistreerde domeinnaam op.
 
De Belgische gegadigde is de Union of International Associations, een 92 jaar oude organisatie die jaarlijks een lijst publiceert van non-profitorganisaties. De unie heeft ingeschreven onder de naam Diversitas en zal, indien ze door de Icann wordt uitverkoren, Verisign inschakelen voor het verzorgen van de technische faciliteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-21T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.