Agilent kan lonen weer volledig betalen

Agilent Technologies, leverancier van test- en meetsystemen voor onder andere de chipindustrie, betaalt vanaf augustus de lonen weer volledig uit.

Eind vorig jaar besloot het bedrijf de loonkosten terug te brengen door het hoger management 10 procent minder te betalen en de rest van de medewerkers een loonsverlaging van 5 procent te geven. Daarnaast werden vorig jaar ook nog vierduizend mensen ontslagen.
 
Die drastische maatregelen volgden op een nettoverlies in het vierde kwartaal van fiscaal jaar 2001 (eindigend op 31 oktober) van 275 miljoen dollar. Een jaar daarvoor boekte het bedrijf over hetzelfde kwartaal nog een nettowinst van 328 miljoen dollar.
 
Het tij lijkt nu enigszins gekeerd. In ieder geval genoeg om de directie te laten besluiten om de lonen vanaf augustus weer volledig te betalen. In het tweede kwartaal, dat eindigde op 30 april, zag het bedrijf de omzet met 2 procent toenemen ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat betekende voor het eerst in zes kwartalen dat de omzet over twee opeenvolgende kwartalen steeg. Er is weliswaar nog steeds sprake van een nettoverlies van 253 miljoen dollar, maar dat is minder dan de 315 miljoen dollar die in het eerste kwartaal werd geboekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-21T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.