Palm benoemt nieuwe ceo hardware-unit

Palm benoemt begin deze week de president van zijn hardwaregroep, Todd Bradley, tot nieuwe ceo van de divisie.

Dat meldt de Amerikaanse krantThe Wall Street Journal, die zich daarbij beroept op bronnen rond het bedrijf. Met de benoeming komt Palm in de opmerkelijke situatie dat in de onderneming maar liefst drie ceo's (chief executive officers) actief zijn. Behalve Bradley zijn dat Dave Nagel als baas van de softwaredivisie Palm Source en Eric Benhamou als interim-ceo en directievoorzitter van het moederbedrijf Palm Inc.
 
Deze opmerkelijke structuur is terug te voeren op het feit dat Palm druk bezig is om zichzelf op te splitsen in een hardware- en een softwarebedrijf. Vorig jaar besloot de handcomputerproducent dat die splitsing noodzakelijk was. Het hardwarebedrijf, de Palm Solutions Group, richt zich op de ontwikkeling van pda's en aanverwante apparatuur en Palm Source houdt zich bezig met de ontwikkeling van onder andere het besturingssysteem Palm OS en de verkoop van licenties voor het systeem aan andere producenten van handcomputers. Als de splitsing een feit is, zal Benhamou aftreden, zo is de bedoeling.
 
Todd Bradley kwam vorig jaar juni over van computerproducent Gateway. Vorige maand werd hij tot president benoemd van de Palm Solutions Group. Nu volgt dus de promotie tot ceo.
 
Morgen maakt Palm overigens zijn meest recente financiële resultaten bekend. De analisten gaan ervan uit dat het bedrijf de kwartaalvoorspellingen niet kan waarmaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-24T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.