France Télécom trekt aan langste eind

France Télécom krijgt na maandenlang getouwtrek eindelijk zijn zin in de strijd met Mobilcom.

Onder zware druk van de Fransen heeft de raad van commissarissen de huidige topman en grootaandeelhouder Gerhard Schmid naar huis gestuurd. Daardoor krijgt France Télécom, nu nog met 28,5 procent van de aandelen, de controle over Mobilcom in handen. Thorsten Grenz, nu nog de financieel directeur van het Duitse belbedrijf, wordt de nieuwe topman.
 
De huidige doorbraak volgt circa twee weken nadat de Fransen een vergeefse poging hadden gedaan topman en grootaandeelhouder Gerhard Schmid uit zijn functie te ontheffen. Het conflict tussen France Télécom en topman Schmid sleept zich al enkele maanden voort. Vanaf het begin was het de bedoeling dat het Franse telecomconcern het gros van de aandelen van Schmid zou overkopen. Maar de Fransen deinsden daarvoor terug toen duidelijk werd dat Mobilcom zich zwaar in de schulden had gestoken voor het vergaren van een dure umts-licentie. In totaal liepen deze schulden op tot vijf miljard euro. Vanaf dat moment was de relatie tussen France Télécom en Schmid gebrouilleerd.
 
In principe zijn de Fransen nog steeds bereid om het 49,9 procents belang van Schmid over te nemen, maar deze moet daarbij waarschijnlijk genoegen nemen met aanzienlijk minder dan de 22 euro per aandeel die hij in eerste instantie vroeg. Inmiddels heeft France Télécom met zeventien banken een regeling getroffen over de schuldenlast van Mobilcom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.