Asml start omvangrijk trainingscentrum in VS

Chipmachinefabrikant Asml opent in Tempe, Arizona, de deuren van zijn North American Training Center.

Het trainingscentrum moet zowel klanten als personeel de laatste ontwikkelingen en technieken bijbrengen op het gebied van de fabricage van halfgeleiders. Met het centrum is een investering gemoeid van 72 miljoen dollar. In het North American Training Center bevinden zich drie computerlaboratoria, 23 klaslokalen en een 'Class 100' stofvrije ruimte.
 
Gedurende het eerste jaar worden er in het centrum circa vierduizend klanten en employees opgeleid. Daarna loopt het aantal cursisten op naar zestienduizend.
 
Asml wil met het trainingscentrum de implementatie van zijn machines bij de klanten soepeler laten verlopen en de kennis binnen het eigen concern verder opvoeren. Op de trainingslocatie verzorgen 31 instructeurs in totaal 145 cursussen. De cursisten hebben daarbij de beschikking over lithografie-tools, waaronder die voor de fabricage van de nieuwe 300mm wafers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.