IBM gaat met instapservers HP en Sun te lijf

IBM onthult vandaag zijn eerste op de Power4 gebaseerde low end-servers, de 'Regatta-LE' pSeries 630 servers.

De pSeries 630's komen beschikbaar in een één-, twee,- en vierwegs-configuratie en zijn gebaseerd op dezelfdedual core Power4-processoren die IBM in oktober vorig jaar annonceerde in zijn 32-wegs pSeries 690 'Regatta-H' servers. In april kwam Big Blue vervolgens met de zestienwegs 'Regatta-M' pSeries 670 servers. Met de pSeries 630 is de introductie va IBM's nieuwe Unix-servers zo goed als afgerond. Maar de eerste machines komen niet eerder dan augustus op de markt.
 
IBM heeft de onthulling van de 'Regatta-LE' klaarblijkelijk ietwat naar voren geschoven om Sun Microsystems enige wind uit de zeilen te nemen bij de recente introductie van zijn 'Cherrystone' Sun Fire V480 vierwegs-servers. Daarnaast staat Hewlett Packard op het punt de 875 MHz PA-8700+ processoren in zijn low end Unix-servers op te nemen. Bovendien kan IBM nu een vergelijkbare server plaatsen tegenover HP's Alphaserver ES45, die gebruik maakt van 1 GHz Alpha-processoren.
 
Beide versies van de pSeries 630 zijn uitgerust met een 1 GHz versie van de Power4 chip, 18 GB tot 297 GB aan diskcapaciteit en vier PCI-slots.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.