Apple kan nieuwe iMac niet slijten

Amper een maand geleden riep Apple nog dat het nauwelijks kon voldoen aan de vraag naar zijn nieuwe iMac met het opvallende platte beeldscherm. Maar inmiddels lijkt de situatie omgekeerd: Apple kampt met onverkochte voorraden.

De aanhoudend kwakkelende vraag naar pc's heeft nu ook de succesvolle introductie van de iMac onderuit gehaald. It-persbureau Cnet citeert onder meer distributiegigant Ingram Micro, dat na een piek bij de introductie ineens opgescheept zit met 2600 iMac's en een snel terugvallende vraag van dealers.
 
Apple is niet de enige die kampt met tegenvallende orderportefeuilles en verkopen. In de Verenigde Staten vertoonde de laatste meetperiode - april - een scherpe terugval van de pc-verkopen met 22,5 procent. Hewlett-Packard zou daardoor opgescheept zitten met tien weken voorraad aan Compaq-pc's en zeven weken voorraad aan HP-pc's. Normaal gesproken bedraagt de voorraadtermijn drie weken.
 
De problemen bij Apple zijn misschien niet zo verrassend als gekeken wordt naar de omzetwaarschuwing die het bedrijf onlangs heeft afgegeven. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat Apple, net als de andere pc-producenten, aan de vooravond staat van het traditioneel stille zomerseizoen en dat de Macworld Expo ophanden is. Traditioneel dalen de verkopen aan de vooravond van dit evenement, omdat de gebruikers eerst willen zien met welke nieuwe producten de computerproducent op de proppen komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.