Akamai beschuldigt Speedera van spionage

Leverancier van internet-applicatieservices, Akamai, daagt rivaal Speedera voor de recht. Volgens Akamai heeft een Speedera-medewerker bedrijfsgeheimen uit een database gestolen.

Het zou gaan om de database van Keynote Systems, een bedrijf dat de prestaties van internetsites registreert en meet.
 
Akamai wil via de rechter voorkomen dat Speedera de bedrijfsgeheimen voor eigen gewin gebruikt, of dat het via de verkregen gegevens potentiële klanten van Akamai benadert. In een reactie verklaarde Akamai's topman Paul Sagan 'ontsteld' te zijn over de 'diefstal' van zijn concurrent.
 
Maar Speedera zegt op zijn beurt zich van geen kwaad bewust te zijn. Volgens het bedrijf waren de gegevens die uit de database van Keynote kwamen niet beschermd of vertrouwelijk. Bovendien wijst Speedera's eerste man Ajit Gupta erop dat zijn bedrijf een officiële licentie heeft voor het gebruik van de database. Speedera heeft zijn verontwaardiging over de houding van Akamai tot uiting gebracht in een officiële aanklacht, waarin het zijn rivaal onder meer beschuldigt van 'oneerlijke concurrentie en onjuiste publiciteit'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.