DT brengt T-Mobile niet naar de beurs

De plannen van Deutsche Telekom om nog dit jaar mobiele dochter T-Mobile naar de beurs te brengen zijn definitief van de baan.

Dat heeft ceo Ron Sommer verklaard in de Duitse krant Tagesspiegel. Begin juni werd in de Süddeutsche Zeitung ook al gespeculeerd over een uitstel van de beursgang, 'op basis van bronnen in de buurt van Sommer'. Volgens deze bronnen is de lage koers van het aandeel de hoofdoorzaak van het uitstel.
 
Deutsche Telekom torst een zware schuldenlast met zich mee van meer dan vijftig miljard euro waardoor het de afgelopen kwartalen in het rood is beland. Eigenlijk was het de bedoeling deze schuldenlast via de beursgang van T-Mobile naar beneden te brengen, maar volgens Sommer is een beursgang in het huidige marktklimaat onverantwoord.
 
Sommer wil de schuldenlast nu zonder beursgang reduceren. Dat betekent dat de grootste telecomoperator in Europa flink in de operationele kosten moet snijden. Volgens Sommer bestaan er wat dat betreft 'geen taboes' en dat betekent dat ontslagen niet worden uitgesloten.
Beleggers hebben niet direct negatief gereageerd op het nieuws over het eventuele uitstel van de beursgang van T-Mobile. Ook zij hebben kennelijk weinig vertrouwen in de wijze waarop de mobiele tak van Deutsche Telekom in het huidige telecomklimaat op de beurs zal worden ontvangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.