Microsoft dicht nieuwe softwarelekken

Opnieuw heeft Microsoft een aantal 'patches' gemaakt om zeven veiligheidslekken te dichten in haar software. Drie lekken gelden als 'kritiek'.

Vier zwakke punten zijn ontdekt in Microsofts bouw- en managementsoftware voor e-handelsites. Twee daarvan kregen de kwalificatie 'kritiek'. Het gaat om kwetsbaarheden in Commerce Server 2000 en Commerce Server 2002. Via de lekken zouden hackers op de servers allerlei willekeurige commando's kunnen uitvoeren. Ophttp://www.microsoft.com/technet/security zijn de benodigde patches te vinden.
 
Ook in de veelgebruikte Windows Media Player (versie 6.4 en 7.1) en in het Windows XP besturingssysteem zijn veiligheidsrisico's ontdekt, waarvan één 'kritiek'. Een cyber-aanvaller zou het systeem van de gebruiker kunnen binnendringen en data kunnen toevoegen, veranderen of verwijderen. Ook hiervoor heeft Microsoft op haar websites patches geplaatst, die gratis zijn te downloaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-28T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.