Sun en WS-Security nader tot elkaar

Sun Microsystems lijkt alsnog toe te treden tot de club achter het Web Service Security-initiatief van onder meer Microsoft en IBM.

In ieder geval ondersteunt Sun het voorleggen van WS-Security aan de Organization foor the Advancement of Structured Information Standards (Oasis). Indien WS-Security daar wordt geadopteerd, komt de beveiligingsspecificatie in een technische commissie van Oasis om daar verder ontwikkeld te worden en aangepast met de input van andere leveranciers. Daarmee maakt WS-Security, dat tot op heden 'slechts' door IBM, Microsoft en Verisign werd ondersteund, de sprong naar de 'grote wereld'.
 
De stap van Sun is opmerkelijk, omdat het er bij de oprichting van WS-Security in februari op leek dat Sun nadrukkelijk buiten de deur werd gehouden. Dat zou vooral het werk zijn van Microsoft-topman Bill Gates. De huidige toenadering zou dan ook te danken zijn aan IBM.
 
Ondertussen heeft Sun niet stil gezeten en was het mede verantwoordelijk voor het opzetten van het Liberty Alliance Project voor beveiligde netwerk-identiteit. Dat geldt als een directe concurrent voor Microsofts plannen voor een algemene integratie van Passport. Volgens Sun is het zeer wel mogelijk dat WS-Security straks binnen Liberty wordt toegepast. Wat Microsoft daarvan vindt, is nog niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-28T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.