HP schrapt eerste banen na de fusie

Hewlett-Packard lijkt begonnen met de grootscheepse reorganisatie die het had aangekondigd om van het nieuwe fusiebedrijf een efficiënte onderneming te maken.

De driehonderd HP/Compaq-medewerkers die in het kader van deze efficientie-operatie hun baan verliezen, werken in een fabriek in Swedesboro, New Jersey. Deze fabriek wordt in oktober gesloten, zo maakte HP dit weekend bekend. De locatie was de kleinste van vier fabrieken die Compaq in zijn bezit kreeg bij diens acquisitie van Inacom in januari 2000. In de fabriek worden desktops, notebooks, servers en handhelds geassembleerd die zijn besteld via Compaqs website.
 
Bij de fusie van HP en Compaq werd bekendgemaakt dat het de bedoeling is om zo'n vijftienduizend banen te schrappen en ongeveer drie miljard dollar aan kosten te besparen. Dat zou deels worden bereikt door het 'stroomlijnen' van het productieproces. Volgens HP-woordvoerder Roger Frizzell heeft de fabriek in Swedesboro duidelijk niet de benodigde grootte om de gewenste kosteneffectiviteit te bereiken. De activiteiten worden, aldus Frizzell, doorgeschoven naar grotere productiefaciliteiten in Nebraska, Indiana en Californië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.