Computer Associates niet bang voor Wyly

Volgens Sanjay Kumar, ceo van Computer Associates, is de Texaanse belegger Sam Wyly opnieuw van plan de onderneming de nek om te draaien.

Wyly wil dat vijf door hem benaderde mensen het roer overnemen van de mede-oprichters Charles Wang en Russel Artzt, van ceo Sanjay Kumar en van de bestuurders Willem de Vogel en Alfonse D'Amato. De vijf nieuwe bestuurders moeten onder andere de interne financiële rapportage onder de loep nemen en de schuldenlast van het bedrijf reduceren.
 
Daarmee zou Wyly, die drie miljoen aandelen bezit, volgens ceo Sanjay Kumar ten onrechte suggereren dat er op dit moment een potje wordt gemaakt van de rapportage, dat CA in financiële moeilijkheden zou verkeren en dat het financiële beleid onvoldoende zou zijn. "Wyly misleidt mensen met zogenaamde 'feiten', spreekt niet openlijk over de onderwerpen waar het werkelijk om gaat en stelt onze financiële aanpak in een kwaad daglicht", aldus Kumar. De Texaan maakt volgens hem misbruik van het - economisch - zware weer dat CA de afgelopen tijd aan den lijve heeft ondervonden en "heeft niets nieuws te melden, helemaal niets nieuws". Kumar wijst erop dat Wyly ook niets zegt over de 3,2 miljard dollar omzet die het bedrijf de voorbije achttien maanden heeft behaald.
 
Kumar vreest niet dat Wyly in zijn opzet zal slagen. Hij meldt dat de grootste aandeelhouder van de onderneming, Walter Haefner, het huidige management blijft steunen. Ook een grote investeerder 'van buiten' - Private Capital Management LP, dat 33,9 miljoen aandelen CA in handen heeft - heeft inmiddels laten weten achter de bestaande top te blijven staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.