EC wacht uitkomst antitrustzaak Microsoft af

Microsoft moet wat betreft de afronding van zijn Europese antitrust-conflict nog even in de wachtkamer blijven zitten. De Europese Commissie wil eerst de uitkomst van de Amerikaanse rechtszaak afwachten.

Verwacht wordt dat de Amerikaanse districtsrechter Colleen Kollar-Kotelly eind deze zomer uitspraak doet in de antitrustzaak die door negen Amerikaanse staten tegen Microsoft is aangespannen. In een aparte uitspraak zal ze ook haar vonnis uitspreken over de deal die het softwareconcern eind vorig jaar heeft gesloten met het Amerikaanse ministerie van Justitie.
 
Microsoft heeft er bij de onderhandelingen met de Europese antitrust-autoriteiten op aangedrongen snel tot een uitspraak te komen, omdat anders haar marktpositie nadelig zou worden beïnvloed. Maar de Europese Commissie verwacht dat er niet eerder dan eind dit jaar een definitief standpunt zal volgen.
 
De EC is in nauw contact met de Amerikaanse antitrust-autoriteiten en wil de uitspraken van rechter Colleen Kollar-Kotelly laten meewegen in zijn beslissing. De Europese Commissie onderzoekt of Microsoft zijn dominante marktpositie heeft misbruikt, via het achterhouden van cruciale informatie voor het integreren van niet-Microsoftsoftware in zakelijke netwerken. Bovendien beschuldigt de Commissie Microsoft ervan dat het op onrechtmatige wijze zijn Media Player heeft gekoppeld aan het Windows-bestruringssysteem, zodat de concurrentie buiten de deur kan worden gehouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.