Belgen leggen netwerk KPNQwest mogelijk plat

Na een maand respijt dreigen de medewerkers van KPNQwest in België opnieuw de stekker uit het netwerk te trekken.

Na het faillissement van KPNQwest kregen de netwerkbeheerders op het internetknooppunt in Hoeilaart (bij Brussel) via een overgangsregeling tot eind juni hun salaris uitgekeerd. Maar sinds maandag worden ze niet meer uitbetaald.
 
In overleg met de vakbonden hebben de personeelsleden besloten in ieder geval nog tot en met het einde van vandaag door te werken, salaris of geen salaris. Slaagt de curator er gedurende die periode niet in een nieuwe beloningsregeling te treffen, dan leggen de werknemers vrijwel zeker het netwerk plat. Die actie zou grote gevolgen kunnen hebben voor het Europese internetverkeer, omdat naar schatting een kwart daarvan via het KPNQwest-knooppunt bij Brussel loopt.
 
Halverwege juni dreigden de Belgische werknemers in Hoeilaart ook het KPNQwest-netwerk plat te leggen. De situatie was toen ongeveer vergelijkbaar met nu, omdat er ook op dat moment sprake was van achterstallige uitkering van de salarissen. Samen met de vakbonden slaagde de curator er in die situatie in een overgangsregeling om te buigen.
 
Of de curatoren daar ook nu nog de - financiële - armslag voor hebben, is twijfelachtig. Inmiddels is duidelijk geworden dat de bieders op het gehele netwerk - AT&T en het investeringsconglomeraat Trimoteur - zich hebben teruggetrokken. De hoop is nu gevestigd op kandidaten die bereid zijn delen van de failliete boedel over te nemen. Maar algemeen wordt aangenomen dat de belangstelling voor gedeeltelijke overnames snel zal afnemen als het netwerk niet meer in de lucht is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.