Intel gelaten over ontbreken Dell

Intel toont zich niet bezorgd over het ontbreken van Dell in de ranger der Itanium 2-aanhangers. De pc-fabrikant neemt een afwachtende houding aan ten opzichte van Intels tweede 64-bit chip (IA-64).

"Dell kijkt nu of de Itanium 2 zin heeft voor zijn klanten", zegt Ajay Malhotra, directeur enterprisemarketing en softwareplatform-groep. "Wij kijken ook erg goed naar onze klanten en welke computerproducenten reeds een positie hebben aan de bovenkant van de markt. Dat is immers het marktsegment waar wij op mikken met de Itanium-reeks."
 
Malhotra weerspreekt de conclusie dat Dell te laag in de markt zou zitten om belangrijk te zijn voor IA-64. "Dell heeft Itanium 1-computers, maar wil nu afwachten. Het is een goede partner en klant van ons."
 
De Intel-topman hecht echter meer waarde aan de steun van Hewlett-Packard en Compaq, nu opgegaan in HP, die de eigen Risc-processorplatformen - respectievelijk PA-Risc en Alpha - op termijn laten vallen ten gunste van toekomstige IA-64-generaties.
 
IBM neemt een aparte positie in; het steunt Intels 32- en 64-bit chips in diens X-series servers, maar concurreert weer met de eigen Risc-chip Power4. "Ik zie de steun van IBM juist als erkenning van Itanium. Het bedrijf heeft met de Summit-chipset veel eigen technologie geïnvesteerd in IA-64."
 
Wat Intel betreft, is Sun Microsystems de grote tegenstander. "Als je kijkt wie zich bevindt in de markt voor bedrijfskritische servers, waar wij ons krediet opbouwen, is dat Sun", erkent Malhotra. Dit uit zich ook in de benchmark-tests die Intel vrijgeeft waarin het zijn Itanium 2 afzet tegen Suns Ultrasparc-processor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.