Apple wil overheidskeuring Mac OS X

Apple dient Mac OS X in voor een beveiligingskeuring door de Amerikaanse regering. De computerleverancier hoopt zo overheidscontracten te winnen.

Zowel de desktop- en de serveruitvoering van deze Unix-variant (Mac OS X is gebaseerd op FreeBSD) worden onderworpen aan de beveiligingstests. Marketingdirecteur Tom Goguen van Apple zegt dat het bedrijf hiermee meer invloed wil krijgen in overheidskringen. "Het levert ons in ieder geval meer aandacht op." De meeste Unix-besturingssystemen voldoen reeds aan de veiligheidscriteria van de VS.
De keuring valt onder het National Information Assurance Partnership-programma van de Amerikaanse overheid (http://niap.nist.gov/cc-scheme/InEvaluation.html) en kan een jaar in beslag nemen. Het testproces is niet bedoeld om alle beveiligingsgaten op te sporen, maar dient ter evaluatie van de ingebouwde beveiligingsmogelijkheden en te nemen maatregelen. Zo kunnen instanties en ondernemingen vergelijkingen trekken.
De regering van de VS voert nu nieuwe wetgeving in die nationale en lokale overheden verplicht alleen it-producten aan te schaffen die zijn gecertificeerd of die 'in behandeling zijn' voor certificering. Deze maatregel volgt op de aanslagen van 11 september én op recente berichten dat terroristen ook cyberaanvallen zouden plannen, onder meer op nutsmiddelen zoals de stroomvoorziening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.