Ontslag als reactie op tegenvallende markt

EDS ontslaat als gevolg van de terugvallende vraag naar computerservices tweeduizend werknemers.

Volgens de leverancier van it-services, die op dit moment nog werk verschaft aan 140 duizend employees, vallen de ontslagen bij diverse divisies, voornamelijk in Noord-Amerika. De ontslagronde wordt al in de loop van deze week doorgevoerd.
 
Kredietbeoordeler Moody's Investor Service overweegt overigens de A1-creditering van EDS, die staat voor de hoogste kredietwaardigheid, te herzien. Oorzaak is de 'onzekere' servicedeal die de serviceverlener met het wankele WorldCom heeft gesloten. In oktober 1999 sloot EDS een serviceovereenkomst met WorldCom, waarbij het voor een bedrag van 6,4 miljard dollar over een periode van elf jaar zijn computersystemen gaat beheren. Nu de telecomgigant op zijn grondvesten staat te schudden, is het nog maar de vraag of EDS iets van dit geld kan opstrijken.
 
Topman James Daley van EDS zei in een reactie teleurgesteld te zijn over een mogelijke herwaardering van Moody's en hij wees erop dat de andere belangrijke kredietbeoordelaar Standard Poor's zijn kredietrating voor EDS ongewijzigd laat. Overigens ontkent EDS dat zijn terugtrekking uit de bieding voor een miljardencontract met het levensmiddelenconcern Proctor & Gamble, iets te maken heeft met een toenemende huiverigheid voor langdurige, omvangrijke servicecontracten. Volgens de serviceleverancier waren de voorwaarden niet aantrekkelijk genoeg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.