EU plaatst vraagtekens bij Palladium

De Europese Unie overweegt Microsofts nieuwste beveiligingsinitiatief, Palladium, nauwgezet onder de loep te nemen voor wat betreft het antitrustgehalte.

De Europese antitrust-autoriteiten vrezen dat het Amerikaanse softwareconcern met zijn nieuwe beveiligingssystemen voor pc's opnieuw de concurrentie op een onregelmatige wijze buiten boord tracht te houden. "De Europese Unie wil er zeker van zijn dat concurrenten de mogelijkheid krijgen ongehinderd hun diensten en producten op de markt te brengen, ook als het gaat om beveiliging", aldus de nieuwe directeur generaal voor Europese concurrentiezaken, Philip Lowe.
 
Lowe deed zijn uitspraken tijdens een conferentie in Washington, die was georganiseerd door het American Antitrust Institute (AAI). De uitspraken van Lowe komen een week nadat Microsoft zijn Palladium-architectuur onthulde, de op een chip gebaseerd beveiligingssysteem voor het coderen en decoderen van documenten, digitale content en internetdiensten voor pc's draaiend onder Windows. Over het algemeen zijn op chip gebaseerde beveiligingssystemen beter bestand tegen hackers dan op software gebaseerde systemen.
 
Door dit voordeel vrezen de antitrust-autoriteiten dat Microsoft gebruikers opnieuw aan zijn systemen zal kluisteren, zonder dat de concurrentie er een voet tussen kan krijgen. Microsoft heeft al laten weten dat het de hardwarespecificaties van Palladium beschikbaar zal stellen aan andere softwareleveranciers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.