I2 zint op verdere afslanking organisatie

I2 Technologies wil ontslag aanvragen voor een deel van zijn medewerkers, nadat het zich geconfronteerd ziet met sterk achterblijvende resultaten.

De producent van software voor de leveranciersketen verwacht over het tweede kwartaal een omzet tussen de 117 en 120 miljoen dollar, maar liefst de helft minder dan de 241 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Bovendien is het resultaat fors minder dan de 151 miljoen dollar die de meeste analisten hadden voorspeld. I2 rekent op een kwartaalverlies van tussen de 85 en 88 miljoen dollar.
 
Volgens I2-topman Sanjiv Sidhu moet de oorzaak van de tegenvallende cijfers worden gezocht in de terugvallende vraag naar bedrijfssoftware en het geringere aantal overeenkomsten dat wordt afgesloten met zakelijke klanten. "Het besluitvormingsproces over nieuwe projecten bij bedrijven verloopt zeer traag vanwege de druk op de it-budgetten."
 
Op 16 juli, bij de bekendmaking van de definitieve kwartaalcijfers, wordt bekend hoeveel werknemers bij I2 de laan worden uitgestuurd. Het afgelopen jaar schrapte I2 al 10 procent van de banen, waardoor het aantal werknemers nu rond de 4800 schommelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.