Starter claimt grootste NAS-opslag ooit

Zambeel, een jong, Amerikaans bedrijf claimt het grootste network attached storage (NAS) apparaat ooit te hebben gebouwd.

Het Califonische bedrijf heeeft een enormefileserver gebouwd die tweehonderd Terabyte aan data kan opslaan. In plaats van meerderefileservers aan elkaar te koppelen, maakte het bedrijf een enkelvoudige NAS-box die aan verschillende werkgroepen binnen een it-omgeving van een bedrijf kan worden gekoppeld.
 
De NAS-lijn krijgt de naam Aztera en is verkrijgbaar vanaf 3 Terabyte opslagvermogen tot 200 Terabyte. Een 7,5 Terabyte-systeem kost 300 duizend dollar. Ter vergelijking: EMC's middelzware Clariion NAS-systeem kost 82 duizend dollar en heeft een opslagvermogen van 3,5 Terabyte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De prijsvergelijking zegt niet zoveel. Zijn beide systemen op vergelijkbare wijze beveiligd tegen calamiteiten? Zijn ze even snel? Wat kosten, na initiële installatie, de uitbreidingen van capaciteit e.d.? Als dit allemaal duidelijk is kun je pas vergelijken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-03T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.