Microsoft stapt uit Britse Telewest

Microsoft accepteert een verlies van maar liefst 2,4 miljard dollar en verkoopt zijn aandeel van 23,6 procent in de Britse kabelaar Telewest aan Liberty Media.

Liberty, een zogeheten 'spin-off' van het Amerikaanse AT&T, verwerft daarmee een belang van 48,8 procent in Telewest. Microsoft kocht zijn 23,6 procents belang in augustus 2000 van AT&T voor een bedrag van 2,4 miljard dollar. Het wordt nu van de hand gedaan tegen de koers van eind juni, wat betekent dat de softwaregigant er nog 31,9 miljoen dollar voor terug krijgt.
 
Twee jaar geleden had Microsoft nog grote plannen met de Europese kabelsector. De bedoeling was een dominante positie voor Windows te verwerven op de groeimarkt van de thuisnetwerken. Die groeimarkt blijkt vooralsnog een wassen neus, de kabelaars in Europa zitten in zwaar weer en Microsoft is niet van plan om te wachten op betere tijden. Eerder schroefde Microsoft ook al zijn belang in UPC drastisch terug.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-05T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.