Apple snijdt in personeel Sacramento

Computerproducent Apple zou 7 procent van zijn personeelsbestand in 'thuisbasis' Sacramento hebben ontslagen, maar wil zelf geen cijfers geven.

Volgens Lynn Fox, een woordvoerster van Apple, gaat het om veel minder dan 7 procent, maar zij weigert te vertellen om hoeveel mensen het wél gaat, welke taken zij uitvoerden en zelfs hoeveel mensen er in totaal in de fabriek in Sacramento werken. Een anonieme bron meldt dat de ontslagen medewerkers allemaal tijdelijke arbeidskrachten waren, van wie het grootste deel vijf weken geleden in dienst was genomen om bij te springen bij de assemblage van desktopcomputers. Volgens dezelfde bron is het vrij gebruikelijk dat dergelijke mensen in de zomer weer bedankt worden voor hun diensten. In feite zijn ze seizoenswerkers.
 
Fox lijkt die lezing te bevestigen, want zij stelt dat de ontslagen deel uitmaken van "de normale gang van zaken" en dat het wereldwijde personeelsbestand van Apple nog altijd groeit. Niettemin gaan veel analisten ervan uit dat er meer aan de hand is. Apple heeft net als andere computerfabrikanten te maken met een economische neergang en met een tegenvallende groei van de pc-markt. Niet voor niets stelde het bedrijf onlangs de omzet- en winstverwachtingen voor het lopende kwartaal naar beneden bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het lijkt me niet onwaarschijnlijk dat er ontslagen vallen bij Apple. Zoals iedereen weet, en zoals de cijfers aangeven, gaat het niet echt goed met Apple. Gelukkig niet zo slecht als een jaar of zes geleden; maar het ziet er wel naar uit dat producten als de iMac en de G4 toch echt maar tijdelijke uitstellers zijn van datgene wat onvermijdelijk is. Jammer, het had z'n charme, hoe achterhaald ook.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-05T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.