Fujitsu Siemens snijdt fors in kosten

Fujitsu Siemens, Europa's grootste computerfabrikant, wil met forse kostenbesparingen alsnog zijn ambitieuze doelen halen in de dalende computermarkt.

Het personeel van de onderneming moet flink inleveren. Er wordt gesneden in de salarissen, het vakantiegeld en de hoeveelheid vakantiedagen. Daarmee moet aan het eind van het jaar een besparing zijn behaald van vijftien miljoen euro, zo verwacht het management.
 
Volgens Adrian von Hammerstein, ceo van de Japans-Duitse onderneming, zijn de bezuinigingen alleen bedoeld om de huidige economische crisis zonder kleerscheuren - lees: ontslagen - door te komen, niet om structurele problemen te verdoezelen. De 7800 medewerkers van de onderneming hebben de verzekering gekregen dat zolang de bezuinigingsovereenkomst loopt, tot 31 december 2002, er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.
 
Overigens blijft het management van Fujitsu Siemens zelf geenszins buiten schot. Zo'n 170 leden van het hogere echelon hebben allemaal tien vakantiedagen ingeleverd, alsmede een 'substantieel deel' van hun salaris. Hoewel de ondernemingsraad van het bedrijf inmiddels akkoord is gegaan met de operatie, heeft de Duitse vakbond IG Metal de deal resoluut afgewezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-05T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.