Micron-topman geeft Hynix nog niet op

Volgens ceo Steven Appleton van de Amerikaanse chipproducent Micron bestaat er nog steeds een kans dat zijn bedrijf een deel van het Koreaanse Hynix overneemt.

Appleton geeft in een interview metEE-Times (http://www.eetimes.com) aan dat, mochten de Koreanen opnieuw contact met hem zoeken, hij de overname van de geheugenchipactiviteiten van Hynix zeer zeker in overweging zal nemen. Micron heeft niet meer met Hynix gesproken sinds begin mei de onderhandelingen over een overname op de klippen liepen.
Destijds stemde de raad van bestuur van Hynix tegen de overname van de Dram-activiteiten door Micron, voor een bedrag van 3,5 miljard dollar. Die overname leek eigenlijk zo'n beetje in kannen en kruiken, vooral toen de Koreaanse overheid en de schuldeisers van Hynix zich voor de overname hadden uitgesproken.
Hynix heeft momenteel een schuld van meer dan zes miljard dollar en staat voor een serie forse investeringen om de productiefaciliteiten bij de tijd te houden. Het water staat de Koreanen dus aan de lippen.
In de eerste maanden van het jaar leken de Dram-prijzen aan te trekken - waardoor de raad van bestuur van Hynix mogelijkheden zag om tóch zelfstandig verder te gaan - maar in het tweede kwartaal zette die prijsstijging niet door. Het geld dat nodig is voor vervangingsinvesteringen is er dan ook niet en Hynix zal daarvoor ook niet bij de schuldeisers kunnen aankloppen.
Eind deze maand krijgen de schuldeisers het bij de Koreaanse onderneming definitief voor het zeggen. Zij bezitten inmiddels zo'n 80 procent van Hynix en lijken genegen de deur naar het Amerikaanse Micron weer open te zetten. Bij Appleton zullen zij dan een gewillig oor vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.