Europese pc-verkoop daalt 10 procent

De verkoop van pc's in West-Europa is in de eerste zes maanden van dit jaar met 10 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dit zou blijken uit marktonderzoek van het Britse onderzoeksbureau Context. Aan het verslag van dit onderzoek wordt nog gewerkt, maar volgens de onderzoekers wordt de scherpe daling vooral veroorzaakt door het instorten van de zakelijke pc-markt. Die daalde in de eerste vijf maanden van 2002 met 13 procent - vergeleken met dezelfde periode in 2001 - terwijl de consumentenmarkt afnam met slechts 2,9 procent. De cijfers van juni zijn nog niet vastgesteld, maar volgens Context wijzen de eerste gegevens over die maand niet op een heropleving.
Begin 2002 werd algemeen nog verwacht dat de verkoop van pc's dit jaar fors zou stijgen, omdat bedrijven toe waren aan vervanging van de computers die in 1999 zijn aangeschaft. Er werden destijds extra veel pc's verkocht vanwege het ophanden zijnde millenniumprobleem. De economische omstandigheden lijken bedrijven nu te dwingen tot het oprekken van de driejarige vervangingscyclus naar een vierjarige.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-08T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.