Qwest benoemt nieuwe financieel directeur

Het Amerikaanse telecombedrijf Qwest benoemt Oren Shaffer tot financieel directeur. Hij krijgt onder meer de commotie rond beschuldigingen van wan-boekhouding voor de kiezen.

Qwest Communications 'geniet' momenteel de aandacht van de federale overheid; die wil een formeel onderzoek instellen naar de boekhoudpraktijken van het bedrijf. Shaffer dient als vervanging voor huidig financieel directeur Robin Szeliga.
De nieuwe financieel directeur was tot voor kort bedrijfsconsultant bij Qwest en voorheen financieel topman bij Ameritech. Dat lokale telefoniebedrijf is in 199 overgenomen door SBC Communications waarna Shaffer onder Dick Notebaert diende die nu net is aangetreden als voorzitter van Qwests directieraad.
Notebaert volgt voorzitter en uitvoerend directeur Joseph Nacchio op die vier weken geleden uit die functies is ontzet door de raad. Analisten voorspelden bij het aantreden van de oud-Ameritech-topman al dat hij een eigen managementteam in huis zou halen. De benoeming van Shaffer bevestigt dit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.