EBay koopt internet-betalingsfirma PayPal

Online veilinghuis eBay neemt de internet-betalingsfirma PayPal over via een aandelenruil ter waarde van 1,4 miljard dollar.

Met de transactie wordt de online veilinggigant in één klap de belangrijkste speler in de snel groeiende, lucratieve markt voor internetbetalingen. Tot dusverre slaagde eBay er niet in met zijn eigen Billpoint een sterke positie op te bouwen in het internet-betalingsverkeer. Na de overname stopt het online veilinghuis dan ook met dit betalingssysteem. "Wij hebben de markt en zij regelen de betalingen", aldus eBay-ceo Meg Whitman tegenover The Wall Street Journal. "Het samenvoegen van beide activiteiten is de juiste keuze."
 
Ongeveer 70 procent van de transacties op de eBay-sites lopen nu al via PayPal. Het bedrijf is er binnen een periode van amper drie jaar in geslaagd een winstgevend online betalingssysteem in de markt te zetten, waarmee gebruikers via e-mail hun transacties kunnen uitvoeren. PayPal verwacht over het lopende tweede kwartaal zijn omzet bijna te verdrievoudigen naar circa 54 miljoen dollar. De online betalingen die via PayPal lopen, nemen dit kwartaal naar verwachting toe naar circa 1,62 miljard dollar.
 
EBay is 's werelds grootste online veilinghuis met ongeveer 46 miljoen gebruikers. Het bedrijf heeft een beurswaarde van circa 16,5 miljard dollar. EBay verwacht over het lopende kwartaal een omzet te kunnen boeken van 266 miljoen dollar, terwijl eerder op een bedrag tussen de 260 en 265 miljoen dollar was gerekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.