Fujitsu trekt dochter Amdahl naar binnen

Het Japanse elektronicaconcern Fujitsu trekt dochteronderneming Amdahl dichter naar zich toe. De oud-mainframeproducent - omgevormd tot dienstverlener - valt voortaan onder Fujitsu IT Holdings, maar opereert in Europa voorlopig nog onder de oude naam.

Moederonderneming Fujitsu Group telt wereldwijd 170 duizend werknemers. De overkoepelende groep is onderverdeeld in vier takken: 'services and software' (dienstverlening en applicatie-ontwikkeling), 'information processing' (servers, pc's en mobiele computers - in wezen Fujitsu-Siemens), 'telecommunications' (netwerken, schakelaars en optische kabels) en 'electronic devices' (componenten zoals halfgeleiders en beeldbuizen).
 
De tweeledige divisie 'services and software' is aan de dienstenkant (Fujitsu IT Services) opgebouwd uit de Britse ex-computerfabrikant ICL, het Canadese DMR Consulting en stukken van andere Fujitsu-dochters. Die consolidatie is eind vorig jaar in gang gezet.
 
De software-kant bestaat uit applicatiedelen van onder meer Fujitsu zelf en Amdahl. Die Amerikaanse dienstendochter leek buiten schot te blijven, alhoewel het deels reeds was uitgekleed. Het in 1995 door Amdahl overgenomen DMR is losgeweekt en de afdeling voor opslagsoftware is begin vorig jaar overgeheveld naar de nieuw opgerichte Fujitsu Softek-divisie. Al deze dochters vallen nu, samen met Amdahl, binnen de IT Holdings-constructie.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 19 juli 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-18T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.