Novell biedt LA identiteitsbeheer

Novell onthult vandaag software, codenaam Saturn, voor het beheren van online identiteiten op basis van specificaties van de Liberty Alliance (LA).

Die groep (http://www.projectliberty.org), onder aanvoering van Sun Microsystems, wil software tot online-dienst verheffen. Hierbij spelen beveiliging, beheer en dus identificatie belangrijke rollen. Het door Microsoft opgerichte Web Services Initiative (WSI) streeft eenzelfde doel na, zij het met andere middelen.
 
Oud-Microsoft-concurrent Novell mengt zich in het gewoel met zijn nieuwe software. Deze moet bedrijven in staat stellen werknemers, klanten en partners met de eigen organisatie en it-systemen te verbinden. Hierbij kunnen de eindgebruikers zelf bepalen of hun online-identiteitsgegevens doorgegeven mogen worden aan andere 'Liberty-aangesloten' sites.
 
De programmatuur wordt gedemonstreerd op de Catalyst Conference 2002 van onderzoeksbureau Burton Group die deze week plaatsvindt in San Francisco. Eind dit jaar moet Saturn op de markt verschijnen.
 
Verder verklaart Novell dat het zijn webbeveiligingssoftware iChain aanpast aan de LA-specificaties. Hierdoor kan iChain als proxy fungeren voor webservers die niet aangepast zijn voor LA. Ook deze software is eind dit jaar verkrijgbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-16T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.