CA beschuldigt Quest van brondcode-diefstal

Computer Associates heeft een rechtszaak aangespannen tegen rivaal Quest Software. Volgens CA heeft Quest bedrijfsgeheimen gestolen en deze gebruikt voor de ontwikkeling van eigen software.

Computer Associates heeft zijn klacht al op 2 juli ingediend bij de districtsrechter in Chicago, aldus persbureau Bloomberg. Volgens CA hebben vier Quest-medewerkers onrechtmatig blauwdrukken bemachtigd van de broncode voor een databasemanagement softwareprogramma dat DB2 databases van IBM aanstuurt.
 
De vier employees werkten destijds bij Platinum Technology, maar toen dit bedrijf in juni 1999 door CA werd overgenomen vertrok het kwartet naar Quest. Volgens Computer Associates hebben ze bij die overstap kopieën van Platinums broncode meegenomen, om deze vervolgens te gebruiken voor de ontwikkeling van een vrijwel identiek Quest-product.
 
CA eist nu dat Quest de verkoop van alle software stopt die op basis van de 'gestolen broncode' is ontwikkeld. Bovendien eist Computer Associates alle winsten op die Quest met het op de markt brengen van de software heeft opgestreken. Quest heeft nog geen officieel commentaar op de zaak gegeven. Volgens het bedrijf leggen de huisadvocaten de aanklacht eerst onder de loep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.