Citrix zint op forse sanering personeel

Citrix overweegt 10 procent van zijn personeelsbestand te schrappen. Daarmee verliezen 190 van de 1900 wereldwijd werkende employees hun baan.

Het water staat de ontwikkelaar en leverancier van software voor werkstations tot aan de lippen. Citrix rekent voor het lopende kwartaal nog slechts op een omzet van tussen 116 en 118 miljoen dollar, terwijl eerder nog was uitgegaan van een omzet van 132,2 miljoen dollar. De winst, die vorig jaar over deze periode nog 22,9 miljoen dollar bedroeg, dreigt meer dan te worden gehalveerd.
 
Citrix zegt vooral last te hebben van een dalende verkoop van standaard softwarepakketten. Daar staat als enig lichtpuntje tegenover dat het aantal licenties voor grote klanten met 15 procent toenam. Probleem is alleen dat de vijf jaar durende, omvangrijke licentiedeal met Microsoft in mei verstreek.
 
De nabije toekomst ziet er voor Citrix somber uit. Volgens ceo Mark Templeton zal de situatie zich de komende kwartalen niet verbeteren. "We gaan uit van hooguit gelijkblijvende omzetten, zo lang het it-bestedingspatroon niet aantrekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.