W3C geeft nieuwe versie uit van Wsdl

Het World Wide Web Consortium (W3C) geeft een nieuwe versie uit van de Web Services Description Language (Wsdl), een sleutelprotocol voor zakelijke webdiensten.

De nieuwe conceptversie van Wsdl 1.2 geeft meer informatie over de definitie van een op xml gebaseerde beschrijving van een webdienst. In wezen gaat het daarbij om de uitwisseling van data, het protocol dat daarbij wordt gebruikt en de locatie op het web.
 
Naast Wsdl 1.2 gaf het W3C ook een werkconcept uit van Wsdl 1.2 Bindings. Dat geeft aan hoe Wsdl 1.2 kan worden gebruikt samen met Soap, http en Mime. Al die protocollen maken deel uit van een overkoepelende webdiensten-architectuur die het W3C wil definiëren via zijn 'Web Services Activity'. Die WSA bestaat uit drie werkgroepen: Web Services Architecture, XML Protocol en Web Services Description.
 
Het W3C zal moeten opschieten met zijn WSA, want een toenemend aantal belangrijke webdienstprojecten - zoals WS-Security van IBM, Microsoft en Verisign - worden momenteel voorgelegd aan de Organization for the Advancement of Structured Information Standards (Oasis). Als daar overeenstemming komt over de specificaties, zullen die minstens zo breed worden gedragen als de specificaties van het W3C.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-11T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.