Hynix wil nog niet over overname praten

De Koreaanse chipproducent Hynix zegt momenteel met niemand in gesprek te zijn over een mogelijke overname van de geheugenchipactiviteiten, ook niet met Micron.

Daarmee reageert het bedrijf op berichten in de internationale pers dat Hynix' Amerikaanse branchegenoot Micron Technologies nog steeds mogelijkheden ziet voor zo'n overname van de Dram-activiteiten van Hynix. Het Koreaanse bedrijf heeft momenteel een schuld van meer dan zes miljard dollar en staat voor een serie forse investeringen om de productiefaciliteiten up-to-date te houden. "We richten ons op dit moment op het management van onze onderneming en op de broodnodige herstructurering", aldus een woordvoerster van Hynix. "Gesprekken over een verkoop of fusie passen niet in dat plaatje."
 
Volgens ceo Steven Appleton van Micron bestaat er nog steeds een kans dat zijn bedrijf een deel van Hynix overneemt. Appleton gaf eerder deze week aan dat, mochten de Koreanen opnieuw contact met hem zoeken, hij de overname van de geheugenchipactiviteiten van Hynix zeer zeker in overweging wil blijven nemen. De opmerkingen van Appleton zorgden er overigens voor dat de koers van aandelen Hynix fors omhoog schoot.
 
Begin mei liepen de onderhandelingen tussen Micron en Hynix over een overname geheel vast. De raad van bestuur van Hynix stemde toen tegen de overname van de Dram-activiteiten door Micron, voor een bedrag van 3,5 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-11T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.