Sprint schrapt opnieuw in employeebestand

Het Amerikaanse telecomconcern Sprint, op twee na de grootste provider van lange afstand telecomverbindingen, schrapt 1200 banen.

De sanering betekent dat 1,5 procent van de Sprintmedewerkers hun baan verliezen. Net als zijn rivalen probeert Sprint uit alle macht kosten te besparen om weerstand te bieden aan de aanhoudend zwakke vraag van met name zakelijke telecomklanten. Sprint zit wat dat betreft in hetzelfde schuitje als AT&T en Worldcoms MCI.
 
De kostenbesparing heeft directe ontslaggevolgen voor 1100 medewerkers, aldus Sprint. De rest vloeit af via natuurlijk verloop. In totaal biedt Sprint op dit moment werk aan tachtigduizend medewerkers.
 
De ontslagronde is de derde in een reeks die vorig jaar oktober van start ging met het vertrek van 7500 employees, gevolgd door nog eens drieduizend in februari. De global markets divisie van Sprint, waaronder de lange afstand telecomverbindingen ressorteren, boekte over het afgelopen kwartaal een operationeel verlies van 75 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.