Tenzer getipt als opvolger Sommer bij DT

De huidige topman van Deutsche Telekom, Ron Sommer, kan waarschijnlijk op korte termijn zijn biezen pakken. Als opvolger wordt de 58-jarige Gerd Tenzer genoemd, die binnen DT verantwoordelijk is voor de engineering-divisie.

De naam van Tenzer gonst al enige dagen rond in diverse Duitse media. De voormalig ambtenaar wordt beschouwd als een ervaren veteraan die nauwe banden onderhoudt met de Sociaal Democratische Partij (SPD) van Gerhard Schröder. Volgens diverse bronnen wordt Tenzer deze week naar voren geschoven als nieuwe topman. Maar of zijn positie lang houdbaar is, wordt betwijfeld, want volgens sommige analisten moet Tenzer worden beschouwd als een compromiskandidaat die na de Duitse verkiezingen het veld moet ruimen voor een kersverse topman van buiten DT.
 
Vorige week werd al duidelijk dat de positie van de huidige topman, Ron Sommer, steeds penibeler werd. Wat de overheid en de aandeelhouders vooral dwars zat, was de koersduikeling die het aandeel Deutsche Telekom over de afgelopen twee jaar maakte. Het aandeel verloor 90 procent van zijn waarde. Daarnaast kampt DT met een enorme schuldenlast van rond de zestig miljard euro, waarvoor Sommer grotendeels verantwoordelijk wordt gehouden.
 
Vooral de Duitse overheid - voor 43 procent aandeelhouder in DT - werd steeds zenuwachtiger over de koers van het voormalige staatsbedrijf. Het is om die reden dat bondskanselier Schröder invloed zou hebben uitgeoefend op de commissarissen van Deutsche Telekom om Sommer te vervangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.