KPNQwests Ebone in handen van Interoute

Het Belgische knooppunt van het inmiddels failliete KPNQwest, Ebone, is grotendeels verkocht aan Interoute, een Brits bedrijf dat glasvezelnetwerken beheert.

Hoeveel geld er met de acquisitie is gemoeid, is niet bekendgemaakt. Met de overname van Ebone krijgt Interoute een groot aantal netwerken op het Europees continent in handen, waaronder die van Amsterdam, Parijs, en Frankfurt.
 
Ebone ging op 3 juli uit de lucht, toen de curatoren geen gehoor meer konden geven aan de wens van de medewerkers om hun salarissen uit te betalen. Tot dusverre heeft de sluiting van het knooppunt bij Brussel geen grote opstoppingen teweeggebracht op internet. De belangrijkste reden daarvoor is dat de grote gebruikers inmiddels onderdak bij andere providers hebben gevonden.
 
De verkoop van Ebone heeft geen directe consequenties voor het bod van KPN op de netwerkringen 1, 2 en 3 van het KPNQwest-netwerk. Met deze aankoop hoopt het Nederlandse telecomconcern de controle te krijgen over het netwerkverkeer in Noordwest-Europa en de Kanaalzone.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.