Big Blue blijft net boven winststreep

IBM heeft over het tweede kwartaal een miniem winstje geboekt op een omzet die circa 6 procent lager uitkwam dan over dezelfde periode vorig jaar.

De terugval in omzet werd onder meer veroorzaakt door tegenvallende resultaten in de servicessector, normaal gesproken het paradepaardje van Big Blue.
 
Eerder werd al vanuit Armonk, het hoofdkwartier van IBM, gewaarschuwd dat er wel eens een klein kwartaalverlies kon worden geboekt, vanwege de enorme extra lasten die waren verbonden aan een aantal ontslagrondes, afschrijvingen en de verkoop van de verlieslijdende harde schijfdivisie aan het Japanse Hitachi.
 
Dit verlies bleef IBM dus bespaard. De nettowinst over het tweede kwartaal bedroeg 56 miljoen dollar, vergeleken met 2,04 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar. De omzet viel terug van 20,83 miljard naar 19,65 miljard dollar.
 
De nieuwe topman van IBM, Samuel Palmisano, heeft inmiddels een belangrijke - en wellicht cruciale - sanering op zijn conto staan: de verkoop van de harde schijfactiviteiten aan Hitachi. Met de verkoop gaan 8500 medewerkers over in andere handen. Het afstoten moet Big Blue jaarlijks een besparing van enkele honderden miljoen dollars opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.