Symantec lift mee op securitygolf

Symantec profiteert volop van de trend naar de betere beveiliging van computernetwerken. De specialist in internetbeveiliging boekte over het tweede kwartaal een winst van 56,6 miljoen dollar.

Over dezelfde periode vorig jaar moest Symantec nog een verlies incasseren van 21,2 miljoen dollar. De omzet steeg met 39 procent naar 316 miljoen dollar. Over dezelfde periode was dit nog 228 miljoen dollar.
 
Bovenop de gunstige cijfers gaat Symatec ook nog eens drie andere beveiligingsbedrijven overnemen. Daarbij gaat het om Recourse Technologies, ontwikkelaar en producent van software voor het opsporen van netwerkindringers (overnamesom 135 miljoen dollar); de leverancier van beveiligingsservices Riptech (acquisitiebedrag 145 miljoen dollar) en SecurityFocus, specialist in databasebeveiliging (overnamebedrag 75 miljoen dollar).
 
Met de overnames tracht Symantec, dat met name bekend staat vanwege zijn Norton-beveiligingssoftware, zijn marktaandeel wat betreft de nieuwe generatie beveiligingssoftware veilig te stellen. Op dit moment heeft Symantec ongeveer eenderde van de beveiligingsmarkt in handen. Rivaal Network Associates heeft eveneens eenderde deel in handen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.