SAP boekt eerste kwartaalverlies ooit

De Duitse softwareproducent SAP noteert voor het eerst een kwartaalverlies. Het presteert echter nog wel beter dan het merendeel van zijn concurrenten.

SAP boekt over het tweede kwartaal een nettoverlies van 232 miljoen euro; het eerste kwartaalverlies ooit. Een jaar eerder noteerde het nog 116 miljoen euro winst over dezelfde periode. De totale omzet daalde met 4 procent ten opzichte van het tweede kwartaal 2001, naar een bedrag van 1,78 miljard euro. SAP meldt overigens dat die terugloop vooral is te wijten aan de dalende dollar. Bij gelijkblijvende wisselkoersen zou de omzet op hetzelfde niveau zijn gebleven, aldus het bedrijf.
 
Met name de verkoop van softwarelicenties, die geldt als een graadmeter voor het presteren van de softwareproducent, kreeg harde klappen. De verkoopcijfers voor licenties daalden met 23 procent ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar, naar een bedrag van 496 miljoen euro.
 
Wat betreft de halfjaarcijfers is er sprake van een lichte verbetering. In de eerste zes maanden van 2002 noteert SAP een omzet van 3,44 miljard euro. Dat is 2 procent meer dan de 3,38 miljard euro die over de eerste helft van 2001 werd geboekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-19T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.