Ericsson wil 5000 mensen extra ontslaan

Het Zweedse telecombedrijf Ericsson noteert voor de vijfde maal op rij een kwartaalverlies en ziet zich gedwongen nog eens 5000 medewerkers te ontslaan.

Deze nieuwe ontslagen meegeteld, heeft het Zweedse telecombedrijf de afgelopen twee jaar bijna de helft (49 procent) van zijn personeelsbestand geschrapt. In die periode verdwenen er wereldwijd 49 duizend banen bij het bedrijf. Bij de Nederlandse vestiging in het Brabantse Rijen werden de laatste twee jaar 470 banen weggesaneerd. Bij 370 daarvan ging het om gedwongen ontslagen. Het is niet bekend of de Nederlandse vestiging in de nieuwe ontslagronde gespaard blijft.
 
Ericssons omzet daalde in het tweede kwartaal met 30,6 procent (ten opzichte van een jaar geleden) tot 4,14 miljard euro. Het nettoverlies over die periode kwam uit op 376 miljoen euro. Een jaar eerder noteerde Ericsson nog een verlies van ruim 1,5 miljard euro.
 
Voor de bekostiging van de reorganisatie en voor de aflossing van schulden gaat Ericsson voor 3,3 miljard euro aan nieuwe aandelen uitgeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-22T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.