Roel Pieper verbreekt banden met CA

Computer Associates vervangt vier lang dienende leden van de raad van bestuur, waaronder Roel Pieper.

Vanwege het afgenomen vertrouwen in CA is de koers van het concern over het afgelopen jaar met 60 procent gedaald. Bovendien riskeert het softwareconcern een forse straf vanwege een gerechtelijk onderzoek van de Amerikaanse autoriteiten naar vermeende onregelmatigheden in de boekhouding.
 
De schoonmaakactie binnen de raad van bestuur heeft de tol geëist van Willem de Vogel, sinds 1991 een van de directeuren van CA. Shirley Strum Kenny en Richard Grasso, die sinds 1994 in dienst waren, zijn eveneens opgestapt. Roel Pieper, die alstechnology executive aan de raad van bestuur was verbonden, heeft afscheid genomen van CA vanwege oplopende "zakelijke verplichtingen".
 
De vetrekkende directeuren en adviseurs zijn vervangen door Kenneth Cron, topman van de spelletjesdivisie van Vivendi, Robert la Blanc, voormalig topman van Continental Telecom, Alex Serge Viex, een Franse ondernemer, en Thomas Wyman, voormalig topman bij CBS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.