HP zet middleware voor e-handel stop

Hewlett-Packard heeft na een maand overweging de ontwikkeling stopgezet van zijn applicatieserver en middleware voor webdiensten. Begin vorige maand liet het bedrijf al weten dit te overwegen.

Vice-president bedrijfssoftware Peter Blackmore, oorspronkelijk van Compaq, zei toen al dat HP niet in staat is gebleken te profiteren van deze lukratieve markt. Dit gaf hij toe op een bijeenkomst met it-analisten, alwaar hij sprak van zware verliezen. Het bedrijf zou voortaan leunen op partners voor middleware. Hij specifieerde niet om welke producten het gaat.
 
Nu kondigt HP aan dat het zijn Netaction-applicatieserver, Netaction Web Services Platform en Web Services Registry-producten laat vallen. De computerfabrikant benadrukt zijn ondersteuning voor de Java-applicatieserver Weblogic van middleware-marktleider BEA Systems. HP wil zijn J2EE-klanten (Java 2 Enterprise Edition) op die manier behouden.
 
Het besluit de producten te schrappen duidt erop dat HP er niet in is geslaagd een koper te vinden. De Netaction-reeks, eind 2000 in handen gekomen met de overname van Bluestone, heeft minder dan 9 procent marktaandeel. BEA's Weblogic heeft naar schatting 34 procent.
 
Eind vorige maand verklaarden de twee al meer te gaan samenwerken voor Weblogic. Die software wordt gezamenlijk overgezet naar de diverse besturingssystemen annex platformen van HP - en van het overgenomen Compaq. Dit zijn HP-UX, OpenVMS, Nonstop Kernel (NSK) en Tru64 Unix.
 
Overigens verklaarden woordvoerders van HP begin vorige maand nog dat Blackmore voorbarig was geweest. Zijn uitlatingen zouden niet duiden op een verkoop van de Netaction-applicatieserver. Dit blijkt nu te kloppen; de software wordt geschrapt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.